MobielSchadeMelden.nl

 MobielSchadeMelden.nl

Schadeafhandeling eenvoudiger en sneller met nieuwe app.!
Automobilisten hebben geregeld moeite om alle gegevens op het Europees schadeformulier goed in te vullen. Een op de drie autobezitters vindt het formulier gebruiksonvriendelijk. Eenzelfde aantal vindt het ingevulde formulier niet goed leesbaar, zo blijkt uit een onderzoek onder autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad. Ook heeft men op het ongevalsmoment vaak niet de juiste papieren bij zich of ontbreken gegevens van de tegenpartij op het ingevulde schadeformulier. De mobiele applicatie moet dit ondervangen. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee. Indien uw verzekeraar niet meedoet, laat de applicatie dit weten na het invullen van uw kenteken.

De nieuwe MobielSchadeMelden-app, gelanceerd door het Verbond van Verzekeraars, Politie en verkeerskundig ict-bureau VIA, maakt het voor gebruikers eenvoudiger en sneller om schade te kunnen melden. De app vult veel gegevens automatisch in. Ook is ‘gedoe’ met tekeningen voorbij: foto’s volstaan. Daarnaast is het met de lancering van deze geheel vernieuwde app mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).

Het Europees Schadeformulier verdwijnt overigens niet!

Download hier de app. Of bekijk de introductievideo:

Het Verbond, Politie en VIA hebben samen met andere belangengroepen de gezamenlijke ambitie uitgesproken om alle ongevallen, waaronder ook schade bij fietsers en voetgangers, altijd volledig en correct geregistreerd te krijgen. Door alle ongevallen altijd in kaart te brengen, kunnen hulpdiensten en overheden – van beleid tot wegbeheer – een slag slaan om het aantal verkeersdoden en -gewonden verder terug te brengen.

Het Verbond, Politie en VIA zijn de initiatiefnemers van het STAR-project (Smart Traffic Accident Reporting), dat een einde moet maken aan de onder-registratie van ongevallen. De lancering van de MobielSchadeMelden-app maakt hiervan deel uit. Partijen die deelnemen aan STAR zijn Rijkswaterstaat, het Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, VeiligheidNL, Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, Fietsersbond, TeamAlert, Blijf Veilig Mobiel, Unie van Waterschappen en Veilig Verkeer Nederland.


‹ Terug naar nieuwsoverzicht