Prinsjesdag

Prinsjesdag

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag, hier is de Miljoenennota gepresenteerd. Over het algemeen gaat het goed met Nederland. Het kabinet verwacht dat 96% van de inwoners er financieel op vooruit zullen gaan. Het kabinet heeft weer van alles in petto voor Nederland. De gepresenteerde veranderingen zullen vanaf 2019 van kracht zijn. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje.

Zorgverzekeringen
Het kabinet heeft veranderingen gemaakt in de basisverzekering. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. De verwachting is dat de zorgpremie stijgt. Hier staat wel tegenover dat de zorgtoeslag omhooggaat. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Via de Belastingdienst kunt u actuele informatie opvragen en een berekening maken om te zien of en hoeveel toeslag u kunt ontvangen.

Het eigen risico blijft gewoon €385,-. Er komen wel een aantal aanpassingen aan de vergoedingen in de basisverzekering. In november 2018 wordt bekend gemaakt hoe de premies en vergoedingen van zorgverzekeraars eruit zullen gaan zien voor 2019.

Belastingen
Een van de belangrijkste maatregelen is wel de verhoging in btw-tarief van 6% naar 9%. Dit betekent dat boodschappen en consumpties duurder worden. Volgend jaar gaan Nederlanders wel minder belasting betalen over hun loon. Daarnaast zijn er meerdere voorstellen behandeld die meer invloed hebben op ondernemingen, waaronder de dividendbelasting.

Wilt u meer weten over de Miljoenennota? Bekijk dan ook eens dit document van D66, zij hebben de 80 pagina’s teruggebracht naar 10 pagina’s samengevatte tekst,


‹ Terug naar nieuwsoverzicht