Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

De eerste zomerse dagen hebben we al gehad en de vakantie staat voor de deur. Lekker even weg. Maar wat moet u regelen voordat u op reis gaat? En hoe bent u verzekerd om met een gerust hart weg te kunnen gaan?
Of u nou een stedentripje gaat maken of gaat bergbeklimmen in de Alpen, u wilt met een gerust gevoel op reis. Dat lukt het beste als u goed verzekerd bent. Als u één keer per jaar reist, kunt u een kortlopende reisverzekering sluiten. En als u vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voor u vaak voordeliger. Deze is het hele jaar geldig.

Maar uw leven verandert voortdurend en daarom kan die doorlopende reisverzekering wel eens op de feiten achterlopen. Het is dan ook goed om vóór vertrek de verzekering nog even door te lopen. Is uw gezinssamenstelling veranderd en is iedereen binnen het gezin wel verzekerd? Valt uw vakantiebestemming binnen het dekkingsgebied? Europa-,of werelddekking? Gaat u een sport beoefenen zoals raften of bergbeklimmen en is die activiteit en zijn die materialen gedekt? Heeft u vervangend vervoer bij autopech en zit er een nieuwe tablet of smartphone in de kofferbak?

Ziekte en ongevallen
Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering ‘dubbel’ zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. Zeker als u naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In Amerika bijvoorbeeld is een ziekenhuisopname vier of vijf keer duurder dan bij ons. Maar uw Nederlandse basiszorg polis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse voorwaarden en tarieven. Dat wil zeggen: de verzekering vergoedt de zorgkosten tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Geen verrassingen en duurdere zorgkosten ook dekken? Kies bij uw reisverzekering dan voor het meeverzekeren van medische kosten.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is extra bijverzekeren voor medische kosten op reis niet altijd nodig. Controleer goed wat uw reis- en/of ziektekostenverzekering vergoedt en wat de maximale vergoedingen zijn. Zo weet u of u voldoende bent verzekerd!

Annuleringsverzekering
Ondanks dat u er niet graag over nadenkt; er kan altijd iets gebeuren waardoor u de reis moet annuleren. Dan is het financieel prettig als u een goede annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Vragen over uw reisverzekering of wilt u deze afsluiten? Neem gerust contact op met ons, wij adviseren u graag!‹ Terug naar nieuwsoverzicht